8/2/15

Νιρβάνα : μια πολιτική εκτίμηση



Για το επεισόδιο στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν θα γράψουμε τίποτα.
 Υπάρχουν τα βίντεο, η ιστορία και το βάθος της είναι γνωστά, παρακαλούμε όμως να τα ξαναδείτε.
Για την τοπική δημοσιογραφία δεν θα μιλήσουμε. Είναι γνωστή η ιστορία της, οι αγκυλώσεις της, οι κολωτούμπες της ανάλογα με το λουκουμάκι που κάθε φορά είναι μπροστά, ακόμα ακόμα και το επίπεδο (μορφωτικό και προσωπικό) του καθενός. Είμαστε μικρός τόπος και γνωριζόμαστε.
Για το πολιτικό δυναμικό, κλασσικό αντικείμενο της δημοσιογραφίας, τα έχουμε γράψει πολλές φορές.
 Θα μείνουμε στο πίσω μέρος των πρωταγωνιστών των επεισοδίων όπως τουλάχιστον αυτά φαίνονται στα σχετικά βίντεο. Τι βλέπουμε. Στο μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων και ενώ οι της πλειοψηφίας στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι πλήρη κινητικότητα και έξαρση, σύσσωμη σχεδόν η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση μένει αμέτοχη στα έδρανά της, με το κεφάλι σχεδόν κατεβασμένο.
Το θέμα μοιάζει να μην τους αφορά ή και να μη συμβαίνει!
Δεν θα ισχυριστούμε ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι. Δεν θα ισχυριστούμε ότι έπρεπε να πάρουν μέρος στους διαλεκτικούς ή άλλους διαγκωνισμούς. Δεν θα ισχυριστούμε την οποιαδήποτε συμμετοχή, αν δεν το αισθανότανε.
Θα μείνουμε μόνο στην έστω και στιγμιαία πολιτική εκτίμηση που επέβαλε την νιρβάνα. Θα μείνουμε στην εκτίμηση ότι το γεγονός, ως γεγονός, κρίθηκε ότι δεν έχει κανένα πολιτικό βάρος άξιο τουλάχιστον για μία αντίδραση. Το ότι ζητήθηκε να αποβληθεί ένας πολίτης από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στην συνέχεια οι εκτρωματικές δηλώσεις του δημάρχου περί ελέγχου –πλέον- των όποιων θα τα παρακολουθούν, δεν αποτελούν πολιτικό θέμα, δεν είναι άξιο δημοκρατικού ελέγχου. Έμειναν λοιπόν στην αίθουσα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε και νομιμοποίησε τα συμβάντα και τα λεχθέντα.
Τι να πούμε και για τα αντανακλαστικά των  κ. Νανόπουλου και για την δημοκρατική ευαισθησία του κ. Ψιλογιαννόπουλου και της μικρής συντροφιάς του.
Αντί να σηκωθούν και να φύγουν, έμειναν !!!
Οι εκ των υστέρω ανακοινώσεις και δελτία τύπου δεν καλύπτουν το πολιτικό κενό.
Το έχουμε ξαναγράψει. Η οκταετία Πνευματικού εν πολλοίς βασίστηκε στην αναιμική, ανεπαρκή αντιπολίτευση Γιώτη αν, όταν και όποτε αυτή υπήρχε. Και έχει βάση το επιχείρημα ότι μόνο η Κίνηση έκανε αντιπολίτευση ουσίας, περισσότερο επί Κασίμη και κάπως διαφορετικότερη με τους μεταγενέστερους. Έχει βάση η υποψία ότι ο κ. Νανόπουλος κινείται σε ρυθμούς Γιώτη. Έχει βάση και είναι αυταπόδεικτο ότι και να λένε, ότι η Πρωτοβουλία δεν είναι Κίνηση αλλά υπόλοιπο του παλιού 3% που ''πήρε'' την θέση της.
Το έχουμε ξαναγράψει. Η αλλαγή αντιπολιτευτικής πρακτικής επί το σκληρότερο, επί το πολύ σκληρότερο είναι επιβεβλημένη αν θέλετε να αλλάξετε κάτι σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο.

Επί  του πιεστηρίου σχόλιο: είναι όντως  βαθιός, πλέρια ουσιαστικός και αριστερός ο χαρακτηρισμός των γεγονότων ως πικάντικα(!) από τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας. Έχουμε χάσει την μπάλα. Τέλος.

Οι Απέναντι
Υγ. τώρα θα μας πείτε με τι ασχολούμαστε, ε έχετε δίκιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails